Ledeninitiatieven

Leden van de Vooraard hebben in de afgelopen jaren twee projecten opgestart: het Groenteam-project (voor het onderhoud van de singel) en het Voedselbank-project (voor het wekelijks aanleveren van groenten en fruit aan de Veldhovense Voedselbank.

 

Groenteam

De Vooraard wordt omzoomd door een fraaie singel met bomen, struiken en lagere planten. Het onderhoud van de singel wordt (in overleg met de gemeente) verricht door een groep van circa 15 enthousiaste Vooraard-leden. Zij vormen het “Groenteam”, een team dat ontstaan is op initiatief van een paar leden die het leuk vonden om gezamenlijk een project aan te pakken. In de herst- en wintermaanden wordt vrijwel iedere zaterdag gedurende een paar uur snoeiwerk verricht en in de zomermaanden wordt de ondergroei op twee of drie zaterdagmiddagen gemaaid. Daarbij is het niet noodzakelijk dat ieder Groenteam-lid iedere zaterdag aanwezig is. Wie kan komt wél en wie een keer niet kan komt niet. Het zijn gezellige middagen waarop een paar uur hard gewerkt wordt, maar waar ook tijd is voor een gezellige pauze.

Wilt u meewerken aan het onderhoud van de singel, laat ons dat dan weten!

 

Voedselbank

Begin 2013 is door een ledeninitiatief een samenwerkingsverband ontstaan tussen de Vooraard en de Stichting Voedselbank Veldhoven. Sinds 2003 zorgt de Voedselbank ervoor dat voedselpakketten terecht komen bij gezinnen die het echt nodig hebben. De Vooraard steunt de Voedselbank door op een speciaal daarvoor bestemd perceel groenten te kweken. Bovendien doneren individuele leden wekelijks hun overtollige groenten. De groenten worden op woensdag en donderdagmorgen op een verzamelpunt bijeen gebracht en vervoerd naar de Voedselbank.

De  medewerkers van de Voedselbank zijn erg blij dat ze hun cliënten nu ook verse groenten kunnen verstrekken en het geeft de leden van de Vooraard veel voldoening de Voedselbank op deze wijze te kunnen helpen